×

منوی اصلی

دسترسی سریع

true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۱۳ دی - ۱۴۰۳  
false
false

مدیرکل گمرک تمرچین پیرانشهر گفت: امسال در مجموع یک میلیون و ۱۱۰ هزار تن کالا از این مرز ترانزیت شده که در مقایسه با سال قبل ۱۲۰ درصد افزایش یافته است.

علی‌اکبر اشرفی اظهار کرد: از مجموع کالاهای ترانزیت شده در مرز تمرچین پیرانشهر ۷۲۰ هزار تن ترانزیت مبدا با ۱۴۰ درصد افزایش و ۴۰۲ هزار تن ترانزیت مقصد بوده که در مقایسه با سال قبل ۱۷ درصد کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه مفهوم ترانریت در عرف گمرکی کشور به معنای عبور یک بار یا یک کالا از یک نقطه مرزی یا گمرکی کشور و خروج آن از کشور از طریق گمرک است، اضافه کرد: امسال مشتقات نفتی، خودرو سواری، مواد شیمیایی و غلات از طریق این پایانه مرزی ترانزیت شده است.

مدیرکل گمرک تمرچین پیرانشهر در خصوص صادرات از این گمرک نیز گفت: امسال یک میلیون و ۴۰۰ هزار تُن انواع کالاها به ارزش بیش از ۵۷۰ میلیون دلار از این گمرک صادر شد که از این مقدار ۸۰۰ هزار تُن به ارزش ۳۵۰ میلیون دلار از این گمرک و ۶۰۰ هزار تُن به ارزش ۲۲۰ میلیون دلار از طریق سایر گمرکات بوده است.

وی افزود: از مرز تمرچین انواع کالاهای داخلی شامل مصالح ساختمانی از جمله کاشی و سرامیک، خاک معدنی، آهن آلات و مقطوعات فولادی، میوه و تره‌بار به مقصد اقلیم کردستان عراق صادر می شود.

اشرفی اظهار کرد: امسال در مجمع ۱۵ هزار و ۵۰۰ تُن کالا به ارزش ۵۰ میلیون دلار از مرز تمرچین وارد کشور شده که از این مقدار سه هزار و ۵۰۰ تن به ارزش ۱۲ میلیون دلار در قالب رویه کولبری بوده است.

مدیرکل گمرک تمرچین پیرانشهر با اشاره به افزایش ۴۶ درصدی درآمد حاصل از این گمرک افزود: امسال درآمد حاصل از فعالیت گمرک تمرچین پیرانشهر به چهار هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال رسیده است.

وی در خصوص تردد مسافر از این پایانه مرزی تمرچین گفت: امسال به طور میانگین روزانه سه هزار و ۴۰۰ مسافر از این پایانه مرزی به سمت کشور عراق و برعکس تردد کردند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۳۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه گمرک تمرچین بعد از رازی در جایگاه دوم در آذربایجان غربی قرار دارد، افزود: امسال به طور میانگین روزانه ۸۲۰ دستگاه کامیون، ۱۴ دستگاه اتوبوس و ۵۶ دستگاه خودرو سواری از این گمرک تردد کردند که این امر نشان از اهمیت و میزان تردد مسافر را در گمرک تمرچین نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: با توجه به فاصله زمینی بسیار کم با بازار بکر و جویای انواع کالا در اقلیم کردستان عراق از یک طرف و وجود اشتراکات مذهبی و قومی در ۲ کشور، مرز تمرچین پیرانشهر دارای آینده و چشم انداز بسیار خوبی برای توسعه مراودات اقتصادی بین ۲ کشور ایران و عراق است.

مرز تمرچین در ۱۵ کیلومتری غرب پیرانشهر، جنوب آذربایجان غربی و نقطه مقابل مرز حاج عمران عراق قرار دارد و یکی از نزدیکترین مسیرهای زمینی جمهوری اسلامی به دریای مدیترانه شرقی است.

این مرز زمینی تا شهر ارومیه، مرکز استان ۱۶۰ کیلومتر فاصله دارد و فاصله نزدیکترین شهرها به این مرز، پیرانشهر در ایران و چومان در عراق است که به ترتیب حدود ۱۱ کیلومتر و ۲۵ کیلومتر با گمرک تمرچین فاصله دارد.

مرز تمرچین پیرانشهر در سال ۱۳۸۶ به عنوان مرز رسمی زمینی شناخته شد و نقش آن در اقتصاد منطقه چشمگیر است.

پیرانشهر در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.

 

 

منبع: ایرنا

پایان خبر

true
true
true
true

false